Winterbanden

Winterbanden

 

De keuze van uw banden is belangrijker dan u denkt.

Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door uw banden.AutoFirst Hilversum adviseert graag bij deze beslissing. De juiste band biedt comfort en grip, heeft een korte remweg en zorgt voor een laag brandstofverbruik. Zodra de temperatuur onder de 7 graden duikt hebben winterbanden de beste papieren.

 

Waaraan herken je een echte winterband?

U herkent een winterband direct aan het sneeuwvloksymbool. Dit symbool kunt u terug vinden op de zijkant van uw band. Deze banden voldoen aan de modernste kwaliteitseisen en hebben speciale remtesten ondergaan.

 

8 Redenen om te kiezen voor winterbanden.

 • Winterbanden hebben meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Dankzij een speciale rubbersamenstelling met silica blijven ze langer flexibel en elastisch.
 • Winterbanden voeren regen, smeltwater, hagel of natte sneeuw veel beter af door fijne lamellen in het profiel. Dit verkort de remweg en ook de wegligging in bochten verbetert.
 • Met winterbanden heeft u minder kans op aquaplaning.
 • Bij sneeuwval hapt het profiel van de winterband zich goed vast. Ook bij sneeuw heeft u dus meer grip.
 • Gaat u op wintersport? Het gebruik van winterbanden is in veel Europese landen inmiddels verplicht. U kunt beboet worden of in het ergste geval krijgt u problemen rondom aansprakelijkheid en letselschade.
 • Moderne winterbanden zijn tegenwoordig net zo geruisloos en comfortabel als zomerbanden en ze slijten niet sneller.
 • Uw zomerbanden gaan veel langer mee wanneer u ze niet het hele jaar door gebruikt. En de kosten voor winterbanden zijn ongeveer gelijk aan die van zomerbanden. Onder aan de streep bent u dus nauwelijks duurder uit.
 • Wanneer u van november tot eind maart winterbanden gebruikt is de kans op een ongeval door gladheid veel kleiner. Het is een veel veiligere optie voor uzelf, uw naasten en voor uw medeweggebruikers.

 

Zijn winterbanden verplicht of niet?

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Ze worden echter bij temperaturen onder de 7 graden sterk aanbevolen. Gaat u op wintersport dan is er geen ontkomen aan. Winterbanden zijn verplicht in Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Estland, Finland en Zweden. In Frankrijk en Italië gelden regionale verplichtingen.

 

Voor een breed assortiment winterbanden? Vraag AutoFirst Hilversum.

AutoFirst Hilversum levert een breed assortiment A-merken, zoals o.a. Pirelli, Continental, Michelin, Dunlop, Goodyear of Vredestein. Daarnaast voeren wij een collectie kwalitatieve huismerken, die door A-merk fabrikanten worden geproduceerd. Voor ieder budget een band! AutoFirst Hilversum adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze en staat garant voor een vakkundige service.

 

Banden vergelijken of bestellen in onze banden webshop.

Online uw nieuwe winterbanden bestellen kan veilig, eenvoudig en snel in onze banden webshop. Om de juiste banden met elkaar te vergelijken is het van belang dat u de correcte bandenmaat invult. Op de zijkant van uw huidige band staat een combinatie van drie getallen; de lengte, breedte en velgmaat. Deze gegevens heeft u nodig om een bestelling te kunnen plaatsen. Zodra de banden bij ons binnen zijn nemen wij direct contact met u op. Zoek gelijk een band in onze banden webshop.

 

Banden opslag.

U bent blij met de aanschaf van uw winterbanden. Maar waar laat u ze in de zomer? En omgekeerd heeft u ineens dezelfde uitdaging met uw zomerbanden. AutoFirst Hilversumbiedt uitkomst. Voor een gering bedrag stallen wij uw banden in onze opslag. Wij bewaren ze onder de beste omstandigheden tot u weer langs komt voor de bandenwissel.

 

AutoFirst Hilversum. Uw auto op de 1e plaats.

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies
 • U behoud uw fabrieksgarantie
 • AutoFirst Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

Preventieve maatregelen

I.v.m. met het COVID-19 (Corona) virus nemen wij preventieve maatregelen.

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteits garantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

Winter banden

De conditie van uw banden is belangrijker dan u denkt.

Lees meer
Bovag garantie

APK-keuring nodig?

Bij Autofirst Hilversum word u snel en vakkundig geholpen.

Lees meer